Зони прискореного розвитку ВДЕ в Україні : правові перспективи - Григор’єва, Христина Антонівна; Григор’єва, Х. А.; Hryhorieva, Khrystyna A. (Одеса : Фенікс, 2026)
Енергетичний перехід у глобальному вимірі є необхідним кроком, що обумовлює потребу відмовитися від викопного палива (вугілля, нафти, газу) на користь відновлюваних джерел енергії (далі – ВДЕ), підвищити енергоефективність та декарбонізувати економіку. Україна проголосила власні цілі щодо енергетичної трансформації, в чому вона орієнтується передусім на амбітні показники та прагнення ЄС. Разом із тим, економіко-енергетична та політична ситуація в ЄС склалася таким чином, що війна в Україні прискорила європейський енергетичний перехід.
Григор’єва, Х. А. Зони прискореного розвитку ВДЕ в Україні : правові перспективи. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 287-289 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33169
Keywords: енергетичний перехід; земельні правовідносини; регіональна політика; відновлення; зони прискореного розвитку ВДЕ; альтернативна енергетика; energy transition; land relations; regional policy; recovery; zones of accelerated development of renewable energy; alternative energy