Цивільні правовідносини щодо захисту права власності - Матійко, Микола Володимирович; Матийко, Николай Владимирович; Matiyko, Nikolay V. (My University, 2016)
Стаття присвячена дослідженню цивільних правовідносин щодо захисту права власності. З огляду на особливості функцій цивільного права розглянуто питання співвідношення охоронних та регулятивних цивільних правовідносин. Розглянуті види правовідносин щодо захисту права власності та їхні особливості серед інших цивільних правовідносин.

Статья посвящена исследованию гражданских правоотношений по защите права собственности. С учетом особенностей функций гражданского права рассмотрен вопрос соотношения охранительных и регулятивных гражданских правоотношений. Рассмотрены виды правоотношений по защите права собственности и их особенности среди других гражданских правоотношений.

The article investigates civil relations regarding property rights. The relationships between security and civil legal regulations are discussed in relations to the civil law functions. The types of relationships concerning property rights and their features are reviewed among other civil relations.
Матійко М. В. Цивільні правовідносини щодо захисту права власності / М. В. Матійко // Часопис цивілістики. – 2016. – Вип. 20. – С. 39-42.
Keywords: цивільне право; цивільні правовідносини; право власності; захист права власності; охорона права власності; цивільно-правовий захист права власності; гражданское право; гражданские правоотношения; право собственности; защита права собственности; охрана права собственности; гражданско-правовая защита права собственности; civil law; civil legal relations; ownership; property rights protection; protection of property rights; civil-legal protection of property rights