Індивідуалізація покарання у компаративному вимірі - Іскендеров, Ф. Ш. (Одеса, 2016)
У статті проведено комплексне кримінально-правове дослідження поняття та загальних критеріїв індивідуалізації покарання при призначенні покарання за кримінальним правом України. Індивідуалізацію покарання визначено одним із базових елементів конструкції взаємопов'язаних завдань кримінального законодавства, принципів кримінальної відповідальності, цілей покарання, інших мір кримінально-правового характеру й основних інститутів кримінального права.
Іскендеров Ф. Ш. Індивідуалізація покарання у компаративному вимірі / Ф. Ш. Іскендеров // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 34-37.
Keywords: індивідуалізація покарання; призначення покарання; загальні критерії індивідуалізації покарання; особа винного; ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення; обставини, що обтяжують покарання; обставини, що пом'якшують покарання; диференціація відповідальності