Моделювання як метод дослідження системи вищої освіти - Ківалов, Сергій Васильович; Кивалов, Сергей Васильевич; Kivalov, Sergiy V. (Одеса, 2013)
У статті розглядаються основні характеристики методу моделювання відносно його можливостей у дослідженні системи вищої освіти. Надано опис філософсько-методологічних засад моделювання, а також основних алгоритмів та процедур застосування даного методу у науковому дослідженні. В статье рассматриваются основные характеристики метода моделирования в аспекте его возможностей в исследовании системы высшего образования. Предоставлено описание философско-методологических принципов моделирования, а также основных алгоритмов и процедур применения данного метода в научном исследовании. In the article basic descriptions of modelling method in the aspect of his possibilities in research of the system of higher education are examined. Description of philosophical-methodological principles of modelling, and also basic algorithms and procedures of application of this method in scientific research are given.
Keywords: метод моделювання; вища освіта; освітня система; філософські засади; методологічні засади; моделювання; modelling; modelling method; higher education; educational system; philosophical grounds; methodological grounds; метод моделирования; высшее образование; образовательная система; философские принципы; методологические принципы; моделирование