Сучасний рівень упровадження електронних сервісів обслуговування платників податків - Трофименко, Олена Григорівна; Трофименко, Елена Григорьевна; Trofimenko, Elena G.; Логинова, Н. И.; Loginova, N. I. (My University, 2013)
У статті проаналізовано сучасні тенденції процесу інформатизації податкової служби України в межах проведення масштабної податкової реформи. Розглянуто реалізовані проекти з впровадження систем електронної звітності та електронного декларування доходів, які визнані провідними міжнародними експертами успішними. Конкретизовано пріоритетні напрями подальшої інформатизації податкової служби, покликані покращити умови ведення бізнесу в Україні.

В статье проанализированы современные тенденции процесса информатизации налоговой службы Украины в рамках проведения масштабной налоговой реформы. Рассмотрены реализуемые проекты по внедрению систем электронной отчетности и электронного декларирования доходов, которые ведущими международными экспертами признаны успешными. Конкретизированы приоритетные направления дальнейшей информатизации налоговой службы, позволяющие обеспечить улучшение условий ведения бизнеса в Украине.

The article is about of analyzes the modern trends of the process of informatization of Tax Service of Ukraine as part of the large-scale tax reform. Ongoing projects about introduction of electronic reporting and electronic declaration income is considered. These projects have recognized by the leading international experts. There were concretized priorities for further informatization tax service. These priorities will provide to improve conditions of doing business in Ukraine.
Трофименко О. Г. Сучасний рівень упровадження електронних сервісів обслуговування платників податків / О. Г. Трофименко, Н. І. Логінова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2013. – № 70. – С. 236 – 242.
Keywords: інформатизація податкової системи; інформаційні технології; електронна форма подання звітності; електронно-цифровий підпис; електронна перевірка; информатизация налоговой системы; информационные технологии; электронная форма подачи отчетности; электронно-цифровая подпись; электронная проверка; informatization of the tax system; information technology; electronic form of reporting; electronic-digital signature; electronic check