Проблеми дослідження міжнародно-правового механізму охорони морського середовища у методологічному сенсі - Короткий, Тимур Робертович; Korotkiy, T. R. (Одеса : Фенікс, 2012)
Позитивний аналіз притаманний більшості досліджень в галузі міжнародного морського права, вважає автор статті, коли як дослідження в галузі міжнародно-правової охорони навколишнього середовища характеризують великою різноманітністю підходів, що використовуються, а так само методологічних прийомів і способів, що обумовлено особливостями міжнародного права навколишнього середовища.
Короткий Т. Р. Проблеми дослідження міжнародно-правового механізму охорони морського середовища у методологічному сенсі / Т. Р. Короткий // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 529-531.
Keywords: міжнародне морське право; охорона морського середовища; міжнародно-правова охорона навколишнього середовища; международное морское право; охрана морской среды; международно-правовая охрана окружающей среды; international admiralty law; protection of the marine environment; international legal protection of the environment