Пред’явлення зустрічного позову як спосіб зловживання правом відповідача на захист - Пепеляшков, О. С. (Одеса : Фенікс, 2015)
На практиці основна ознака зловживання процесуальними правами полягає в тому, що дії, які її складають, вчиняються на зовні законній юридичній підставі. Механізм зловживання процесуальними правами полягає в тому, що особа, яка бажає мати певний юридичний результат (наприклад, відкласти судове засідання, добитися зупинення провадження у справі тощо), вчиняє процесуальні дії (бездіяльність), зовні «схожі» на ті юридичні факти, з якими пов’язується настання необхідного результату.
Пепеляшков О. С. Пред’явлення зустрічного позову як спосіб зловживання правом відповідача на захист / О. С. Пепеляшков // Зловживання цивільними процесуальними правами: шляхи протидії : матер. круглого столу (м. Одеса, 27 лист. 2015 р.) / уклад.: І. В. Андронов, Н. В. Волкова, Р. Ф. Гонгало ; НУ ОЮА, Каф. цив. проц. – Одеса : Фенікс, 2015. – С. 22-26.
Keywords: цивільний процес; цивільні процесуальні права; зловживання цивільними процесуальними правами; гражданский процесс; гражданские процессуальные права; злоупотребление гражданскими процессуальными правами; civil procedure; civil procedural rights; abuse of civil procedural rights; зустрічний позов; встречный иск; counterclaim