Правова категорія грошового обігу (методологічні аспекти) - Лещенко, О. В. (Одеса: Фенікс, 2012)
У статті розглянуто питання фінансово-правової сутності та поняття грошового обігу. Зазначено, що під грошовим обігом, як категорією фінансового права, варто визнавати врегульований нормативно-правовими актами, оборот емітованих Національним банком України або банками одиниць виміру вартості, визнаються та регулюються державою як засіб платежу та приймаються, як засіб платежу, іншими ніж емітент особами, і є абсолютним та безумовним зобов'язанням емітента, незалежно від форми вираження цього зобов'язання.
Лещенко О. В. Правова категорія грошового обігу (методологічні аспекти) / Лещенко О. В. // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.91-93.
Keywords: гроші; грошовий обіг; фінансово-правове регулювання грошового обігу; чинне законодавство