Роль "м'якого права" в окремих сферах міжнародних відносин - Кріль , М. М.; Криль, М. М.; Krill, M. M. (Одеса : Фенікс, 2012)
Автор статті вважає, що сучасних умовах інтеграції України у світове співтовари- ство, тісної співпраці з міжнародними організаціями все більшого значення набуває необхідність ефективного проведення правової реформи, яка передбачає, насамперед, приведення національного законодавства у відповідність з нормами міжнародного права. Кожна цивілізована держава прагне спів відносити своє право і законодавство з між народним правом. Роль останнього зростає, головним чином в силу того, що в процесі су часної глобалізації посилюються тенденції взаємозалежності і взаємовпливу держав. У юридичній науці довгий час панувала доктрина пріоритету норм національного права над міжнародним, тому проблема імплементації норм міжнародного права досліджена недостатньо. Враховуючи те, що сьогодні перед Україною стоїть питання про входження до загальноєвропейського простору, то необхідність як самої імплементації норм міжнародного права в національне законодавство, так і її дослідження вочевидь стає нагальною потребою.
Кріль М. М. Роль "м'якого права" в окремих сферах міжнародних відносин / М. М. Кріль // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 82-85.
Keywords: міжнародні відносини; международные отношения; international relationships; проблема імплементації норм міжнародного права; проблема имплементации норм международного права; issue of implementation of international law; «м’яке право»; «мягкое право»; акти, які не мають обов’язкової юридичної сили; акты, которые не имеют обязательной юридической силы; acts which are not legally binding