Ефективне місцеве самоврядування : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти ступеня магістра Центрі підготовки магістрів публічної служби і професійних суддів у Національному університеті «Одеська юридична академія» в галузі знань 28 «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» - Мішина, Н. В.; Волкова, Д. Є. (Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2025)
Конспект лекцій з навчальної дисципліни «Ефективне місцеве самоврядування» містить виклад навчального матеріалу з актуальної проблематики науки конституційного та муніципального права права, методичні вказівки і рекомендації щодо опанування дисципліни та організації самостійної роботи здобувачів вищої освіти (освітньо-професійна програма «Ефективне місцеве самоврядування» підготовки здобувачів вищої освіти ступеня магістра Центрі підготовки магістрів публічної служби і професійних суддів у Національному університеті «Одеська юридична академія» в галузі знань 28 «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування»).
Мішина Н. В. Ефективне місцеве самоврядування : конспект лекцій для здобувачів вищої освіти ступеня магістра Центрі підготовки магістрів публічної служби і професійних суддів у Національному університеті «Одеська юридична академія» в галузі знань 28 «Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування». / Н. В. Мішина, Д. Є. Волкова. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2025. – 89 с. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.29023
Keywords: самоврядування; місцеве самоврядування; муніципалізм; децентралізація; муніципальні системи