Публічно-самоврядна влада як інституціональна складова сучасного українського конституціоналізму - Крусян, Анжелика Романовна; Крусян, Анжеліка Романівна; Krusyan, Аnjelika R. (My University, 2011)
Публічно-самоврядна влада як інституціональна складова сучасного українського конституціоналізму має такі основні характеристики: «публічність»; наявність особливого суб'єкта — територіальної громади; цілеспрямованість на задоволення та захист місцевих інтересів; наявність особливого об'єкта місцевого самоврядування — питань місцевого значення; системні властивості; правова, організаційна та матеріально-фінансова самостійність; обмеженість владою права. Особливого значення в сучасних умовах набуває необхідність удосконалення організації публічної влади на місцях, зокрема, через зміцнення публічно-самоврядної влади та ефективізації взаємодії її органів з місцевими органами виконавчої влади.
Крусян А. Р. Публічно-самоврядна влада як інституціональна складова сучасного українського конституціоналізму / А. Р. Крусян // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2011. – Вип. 61. - С. 16-25.
Keywords: сучасний український конституціоналізм; місцеве самоврядування; територіальна громада; публічно-самоврядна влада; современный украинский конституционализм; местное самоуправление; территориальная громада; публично-самоуправленческая власть.; modern Ukrainian constitutionalism; local government; territorial community; publicself-governing authority