Повітряний кодекс України як правова основа діяльності авіаційної галузі - Юрченко, М. В.; Yurchenko, M. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
У статті показано значення Повітряного кодексу України як правової основи діяльності авіаційної галузі, зроблено порівняльний аналіз Повітряного кодексу СРСР та Повітряного кодексу України попередніх років, охарактеризовано основні положення нового Повітряного кодексу України 2011 р.
Юрченко М. В. Повітряний кодекс України як правова основа діяльності авіаційної галузі / М. В. Юрченко // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 216-223.
Keywords: Повітряний кодекс України; державна авіація; цивільна авіація; повітряний простір України; літальні апарати; «відкрите небо»; Воздушный кодекс Украины; государственная авиация; гражданская авиация; воздушное пространство Украины; летательные аппараты; «открытое небо»; Air Code of Ukraine; State aircraft; civil aviation; airspace Ukraine; aircraft; “open skies”