Апроксимація у кримінальному законодавстві - Туляков Вячеслав Олексійович; Туляков Вячеслав Алексеевич; Tulyakov V. A. (My University, 2009)
У роботі розглянуто питання характеристик та тенденцій сучасної апроксимації чинного законодавства до міжнародно-правових стандартів. Зроблено висновок про необхідність зосередження лише на принципових положеннях удосконалення характеристик загальних інститутів кримінального права, кримінальної відповідальності та покарання згідно із особливостями міжнародного кримінального права та існуючими традиціями національної правової культури.

В работе рассмотрены вопросы характеристик и тенденций современной аппроксимации действующего законодательства с международно-правовыми стандартами. Сделан вывод о необходимости сосредоточения лишь на принципиальных положениях усовершенствования характеристик общих институтов уголовного права, уголовной ответственности и наказания по особенностям международного уголовного права и существующими традициями национальной правовой культуры.

The article is devoted to process of approximation of national criminal law to international standards. It is stressed that the ways of harmonization and approximation depend on national legal culture and traditions that gives some restrictions via full and contradictory process of international criminal law approximation activity.
Туляков В. О. Апроксимація у кримінальному законодавстві / В. О. Туляков // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Ю. М. Оборотов (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2009. - Вип. 47 - С. 7 - 11.
Keywords: апроксимація; гармонизація; кримінальне законодавство; Європейська конвенція з прав людини; інститут пробації; аппроксимация; гармонизация; уголовное законодательство; Европейская конвенция по правам человека; институт пробации; approximation; harmonization; criminal legislation; The European Convention on Human Rights; probation Institute