Кореляція категорій модальності та дейксису у процесі формуванні "загального" значення лексичних одиниць в сучасній англійській мові - Ковбаско, Ю. Г.; Ковбаско, Юрій Григорович; Kovbasko, Yu. H. (Одеса, 2016)
Статтю присвячено вивченню взаємодії категорій модальності й дейксису з огляду на їх участь у творенні значення лексичних одиниць, зокрема прислівників і прийменників. Розроблено моделі побудови «загального» лексичного значення одиниць на основі «індексального» й «символічного» значень. Обґрунтовано доцільність подальшого введення та дослідження категорії «дейктична модальність» у лінгвістиці.

The paper deals with the study of correlation between the categories of modality and deixis, taking into consideration their participation in lexical units’ meaning formation, in particular adverbs and prepositions. The models of “general” meaning construction on the basis of “indexical” and “symbolic” meanings have been developed. Reasonability of further introduction and analysis of the category of “deictic modality” in linguistics have been grounded.
Ковбаско Ю. Г. Кореляція категорій модальності та дейксису у процесі формуванні "загального" значення лексичних одиниць в сучасній англійській мові / Ю. Г. Ковбаско // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 60-63.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; модальність; дейксис; загальне значення; індексальне значення; символічне значення; modality; deixis; general meaning; indexical meaning; symbolic meaning