Аналіз проблем надання адміністративних послуг у сфері економіки і шляхи їх вирішення - Панькова, З. Л.; Панькова, З. Л.; Pankova, Z. L. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
У статті висвітлено проблеми надання адміністративних послуг у сфері економіки після ухвалення Закону України «Про адміністративні послуги» 2012 року, а також запропоновано шляхи вирішення цих проблем для практичного застосування органами, що надають адміністративні послуги у сфері економіки. Реалізація адміністративної реформи в Україні потребує змістовної переоцінки характеру взаємовідносин між державними органами та приватними (фізичними та юридичними) особами. Ця стаття ілюструє також комплексний науковий аналіз теоретичних засад, нормативно-правового регулювання та практики надання адміністративних послуг органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування у сфері економіки.

Анализ проблем предоставления административных услуг в сфере экономики и пути их решения. В статье рассмотрены проблемы предоставления административных услуг в сфере экономики после принятия Закона Украины «Об административных услугах» 2012 года, а также предложены пути решения данных проблем для практического применения органами, предоставляющими административные услуги в сфере экономики. Реализация административной реформы в Украине требует содержательной переоценки характера взаимоотношений между государственными органами и частными (физическими и юридическими) лицами. Статья иллюстрирует также комплексный научный анализ теоретических основ нормативно-правового регулирования и практики предоставления административных услуг органами исполнительной власти и органами местного самоуправления в сфере экономики.

Analysis of the problems of administrative services in the economy and their solutions. In the article the problem of administrative services in the economy following the implementation of the Law of Ukraine “On Administrative Services” in 2012, and the ways of solving these problems in practical application by providing administrative services in the economy. The implementation of administrative reform in Ukraine requires a substantial reassessment of the nature of the relationship between public authorities and private (natural or legal) persons. This article also illustrates the complex scientific analysis of theoretical principles of regulation and practice of administrative services by executive authorities and local self-government in the economy
Панькова З. Л. Аналіз проблем надання адміністративних послуг у сфері економіки і шляхи їх вирішення / З. Л. Панькова // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 76. – С. 131-136.
Keywords: послуги; адміністративні послуги; центр надання адміністративних послуг; услуги; административные услуги; центр предоставления административных услуг; services; administrative services; center providing administrative services