Ідея жіночої емансипації в україніській громадсько-політичній думці ХІХ ст. - Петришина, Л. В.; Петришина, Л. В.; Petrishina, L. (My University, 2012)
Features of penetration, development of woman emancipation idea and its transformation in a «woman question» in a social and political intellectual discourse on Ukrainian earths within the Russian empire are examined in the article.
Петришина Л. В. Ідея жіночої емансипації в україніській громадсько-політичній думці ХІХ ст. / Л. В. Петришина // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред..), Л. І. Кормич (заст. голов. ред..), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України ; НУ ОЮА. – Одеса : Фенікс, 2012. – Вип.. 46. – С. 424-433.
Keywords: жіноча емансипація; трансформація ідеї жіночої емансипації в «жіноче питання» на українських землях в межах Російської імпері; громадсько-політична думка на українських землях в межах Російської імперії; женская эмансипация; трансформация идеи женской эмансипации в "женский вопрос" на украинских землях в пределах Российской империи; общественно-политическая мысль на украинских землях в пределах Российской империи; the emancipation of women; the transformation of the idea of women's emancipation in the "women's issue" in the Ukrainian lands within the Russian Empire; political thought in the Ukrainian lands within the Russian Empire