Формування політики безпеки на об’єктах інформаційної діяльності на прикладі органів місцевого самоврядування : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Голомозенко Володимир Сергійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему «Формування політики безпеки на об’єктах інформаційної діяльності на прикладі органів місцевого самоврядування» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 14 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 41 сторінці загального тексту та 33 сторінках основного тексту. Метою роботи є аналіз сучасного стану питань інформаційної безпеки в органах місцевого самоврядування та розробка стратегічних напрямків для підвищення рівня захисту їхніх інформаційних ресурсів. У роботі розглянуто принципи та поняття інформаційної безпеки, визначено основні загрози та вразливості інформаційних систем, а також запропоновано механізми захисту від кіберзагроз та кібератак. Проаналізовано існуючі стандарти та рекомендації у сфері інформаційної безпеки, а також оцінено сучасний стан захисту інформації в органах місцевого самоврядування. Результати роботи можуть бути використані при розробці та впровадженні політик інформаційної безпеки в органах місцевого самоврядування, а також для підвищення рівня захисту інформаційних ресурсів в інших державних та приватних установах. Можливими напрямками подальших досліджень є розробка нових методів і засобів захисту інформації, а також удосконалення існуючих стратегій з метою підвищення їх ефективності в умовах постійно зростаючих загроз інформаційної безпеки. Qualification paper on the topic "Development of Security Policies for Information Activity Objects on the Example of Local Government Bodies" for obtaining the firs (bachelor's) level of higher education in specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 14 literary sources according to the list of references. The work is completed on 41 pages of the general text and 33 pages of the main text. The aim of the work is to analyze the current state of information security issues in local government bodies and to develop strategic directions for enhancing the level of protection of their information resources. The paper examines the principles and concepts of information security, identifies the main threats and vulnerabilities of information systems, and proposes mechanisms for protection against cyber threats and cyber-attacks. Existing standards and recommendations in the field of information security are analyzed, and the current state of information protection in local government bodies is assessed. The results of the work can be used in the development and implementation of information security policies in local government bodies, as well as to enhance the level of protection of information resources in other public and private institutions. Possible directions for further research include the development of new methods and means of information protection, as well as the improvement of existing strategies to increase their effectiveness in the face of constantly growing information security threats.
Голомозенко В. С. Формування політики безпеки на об’єктах інформаційної діяльності на прикладі органів місцевого самоврядування : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 41 с.
Keywords: ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА; КІБЕРБЕЗПЕКА; ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ; ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ; ПОЛІТИКА БЕЗПЕКИ; INFORMATION SECURITY; CYBERSECURITY; INFORMATION PROTECTION; LOCAL GOVERNMENT BODIES; SECURITY POLICY