Значення висновку спеціаліста у провадженнях про незаконний обіг зброї та боєприпасів - Дрига, Єлизавета; Dryha, Yelyzaveta (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах доповіді проаналізовано роль висновку спеціаліста у розслідуванні незаконного обігу зброї та боєприпасів. Розкрито його доказове й тактичне значення, вплив на кваліфікацію, планування слідчих дій, оцінку ризиків та прийняття процесуальних рішень у сучасних умовах. The report's theses analyze the role of a specialist's opinion in investigating the illicit trafficking of weapons and ammunition. Its evidentiary and tactical significance, impact on qualification, planning of investigative actions, risk assessment and procedural decision-making in modern conditions are revealed.
The importance of a specialist's opinion in proceedings concerning the illegal circulation of weapons and ammunition
Дрига Є. Значення висновку спеціаліста у провадженнях про незаконний обіг зброї та боєприпасів / Є. Дрига // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 186-189. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31242
Keywords: спеціальні знання; висновок спеціаліста; досудове розслідування; незаконний обіг зброї та боєприпасів; special knowledge; specialist's opinion; pre-trial investigation; illicit trafficking of weapons and ammunition