Європейські митні стандарти - Биков, І. О.; Быков И. О., /; Bykov, I. O. (ФОП Грінь Д. С., 2017)
Стаття присвячена аналізу європейських стандартів регулювання митних відносин. У статті досліджено актуальні тенденції та проблеми розвитку сучасного митного законодавства Європейського Союзу. Стаття розкриває структуру та правову природу європейських митних стандартів, а також сприяє формуванню висновків і пропозицій, спрямованих на вдосконалення національного митного законодавства.

Статья посвящена анализу европейских стандартов регулирования таможенных отношений. В статье исследованы актуальные тенденции и проблемы развития современного таможенного законодательства Европейского Союза. Статья раскрывает структуру и правовую природу европейских таможенных стандартов, а также способствует формированию выводов и предложений, направленных на совершенствование национального таможенного законодательства.

In the article are considered the European standards of regulation of customs relations. The article explored the current trends and issues of development of modern customs legislation of the European Union. The article reveals the structure and the legal nature of the European customs standards and promotes the formulation of conclusions and recommendations aimed at improving the national customs legislation.
Биков І. О. Європейські митні стандарти // Lex Portus : юрид. наук. журн. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред. ради), Б. А. Кормич (голов. ред.), І. В. Сафін (заст. голов. ред.), Т. В. Аверочкіна (наук. ред., відп. секр.) [та ін.] ; НУ "ОЮА", ГО "МА Святий Миколай". - Херсон : ФОП Грінь Д. С., 2017. - № 1. - C. 147-155.
Keywords: митне право ЄС; митне право України; міжнародне митне право; наближення законодавства; адаптація законодавства; гармонізація законодавства; європейська інтеграція; таможенное право ЕС; таможенное право Украины; международное таможенное право; приближение законодательства; адаптация законодательства; гармонизация законодательства; европейская интеграция; customs law of EU; customs law of Ukraine; international customs law; approximation of legislation; adaptation of legislation; harmonization of legislation; European integration