Спрямований асоціативний експеримент як метод дослідження та моделювання асоціативного поля концепту gefa" - Томнюк, Л. М.; Tomniuk, L. N. (Одеса, 2017)
У науковій розвідці здійснюється аналіз результатів спрямованого асоціативного експерименту, що проводився з метою виявлення й аналізу асоціативного комплексу образів в'язниці та простеження його стереотипізаціі" у свідомості носіі"в німецькоі" мови. Обtрунтовується доцільність застосування методики асоціативного експерименту під час дослідження етнокультурних концептів. Описується мета та перебіг експерименту, результати якого уможливили моделювання й аналіз асоціативного поля концепту GEFA'NGNІS як елемента німецькоі" етносвідомості.

The scientific research deals with the directed associative experiment analysis in order to reveal and analyze the associative com- plex of prison images and study its stereotyping in native German language speakers' consciousness. The investigation examines the feasibility of the associative experiment methodology during the ethnocultural concepts research. The description of the aim, course and results of the experiment gives the possibility to model and analyze the associative field of the concept GEFA'NGNІS as an element of German ethnic consciousness.
Томнюк, Л. М. Спрямований асоціативний експеримент як метод дослідження та моделювання асоціативного поля концепту gefa" / Л. М. Томнюк // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 116-119
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; асоціативне поле; асоціація; концепт; реакція; слово-стимул; associative field; association; concep; reaction; stimulus word