Правопорядок Європейського союзу як окремий вид інтеграційного правопорядку - Пісов, М. П.; Писов, М. П.; Pisov, M. P. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016)
Важливість дослідження правопорядку ЄС пов’язана з особливим значенням, якого набувають питання інтеграції України в правовий простір ЄС. Різнотипність правових систем, їхні правові відмінності становлять проблему їх співіснування. Одне з важливих місць у цьому процесі займає "інтеграційний" правопорядок, яким є правопорядок ЄС, і його співвідношення з національним і міжнародним правовими порядками.

Правопорядок Европейского союза как отдельный вид интеграционного правопорядка. Важность исследования правопорядка ЕС связана с особым значением, которое приобретают вопросы интеграции Украины в правовое пространство ЕС. Разнотипность правовых систем, их правовые различия составляют проблему их сосуществования. Одно из важных мест в этом процессе занимает «интеграционный» правопорядок, то есть правопорядок ЕС, и его соотношение с национальным и международным правовыми порядками.

European Union legal order as a separate type of integration legal order. The necessity of the research of this topic is associated with significant value of the issues related to the integration of Ukraine to the European legal space. The diversity of the types of legal systems, their legal differences constitute the problem of entering of national legal systems in certain legal family. Taking one of the most important places in the particular process, integration legal order exists in the EU in parallel with national legal orders of each participating country.
Пісов М. П. Правопорядок Європейського союзу як окремий вид інтеграційного правопорядку / М. П. Пісов // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2016. – Вип. 76. – С. 152-158.
Keywords: правопорядок; інтеграційний правопорядок; європейський правопорядок; автономія правопорядку ЄС; acquis communautaire; правопорядок; интеграционный правпорядок; европейский правопорядок; автономия правопорядка ЕС; legal order; integration legal order; European legal order; autonomy of the EU legal order; acquis communautaire