Вплив неурядових організацій Польщі на формування громадянського суспільства в Україні - Окуньовська, Юлія Вікторівна; Окуньовська, Ю. В.; Окуневская, Юлия Викторовна; Okunovska, Yuliia V. (Одеса: Фенікс, 2017)
Стаття присвячена вивченню впливу неурядових організацій Польщі на формування громадянського суспільства в Україні. У дослідженні проаналізовано вплив національних меншин на формування «третього сектору» України. Основну увагу приділено польським організаціям, які діяли на території України, а саме: Спілка поляків України, Федерація польських організацій в Україні, Об’єднання поляків «Полонія», Національно-культурне товариство «Згода», Польський інститут у Києві, Спілка поляків Донбасу, Союз поляків «Білий орел», Польсько-українська фундація співпраці (ПАУСІ).

Статья посвящена изучению влияния неправительственных организаций Польши на формирование гражданского общества в Украине. В исследовании проанализировано влияние национальных меньшинств на формирование «третьего сектора» Украины. Основное внимание уделено польским организациям, которые действовали на территории Украины, а именно: Союз поляков Украины, Федерация польских организаций в Украине, Объединение поляков «Полония», Национально-культурное общество «Согласие», Польский институт в Киеве, Союз поляков Донбасса, Союз поляков «Белый орел», Польско-украинский фонд сотрудничества (ПАУСИ).

The article studies the influence of NGOs of Poland on formation of the civil society in Ukraine. The research analyses the influence of national minorities on forming the “third sector” of Ukraine. The attention is mainly focused on Polish organizations, which worked and acted on the territory of Ukraine, namely The Union of Poles in Ukraine, Federation of Polish NGOs in Ukraine, the “Polonia” Union of Poles, “Zgoda” National-Cultural Polish Organization, Polish Institute in Kyiv, the Union of Poles of Donbas, Union of Poles “White Hawk”, Polish Ukrainian Cooperation Foundation (PAUCI).
Окуньовська Ю. В. Вплив неурядових організацій Польщі на формування громадянського суспільства в Україні / Ю. В. Окуньовська // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 125-133.
Keywords: громадські організації; громадянське суспільство в Україні; польські організації; неправительственные организации; общественные организации; гражданское общество в Украине; польские организации; неурядові організації; non-governmental organizations; civil society in Ukraine; public organizations; Polish organizations; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Other law::International law