Застосування відеоконференцзв'язку як засобу спрощення у цивільному судочинстві України та інших країн - Берназ-Лукавецька, Олена Михайловна (Одеса : Фенікс, 2017)
Аналізуючи роботу, необхідно зазначити,що застосування систем відеоконференцзв'язку в цивільному судочинстві є дуже важливим, оскільки, чим ширше буде коло способів участі зацікавлених осіб у справі, тим більш ефективніше та скоріше буде розглядатися дана справа. Відтак особи зможуть реалізовувати своє право на доступ до правосуддя, адже в учасників процесу з'являється вибір, яким саме способом брати участь у судовому засіданні.
Берназ-Лукавецька О.М . Застосування відеоконференцзв'язку як засобу спрощення у цивільному судочинстві України та інших країн / О. М. Берназ-Лукавецька / Інформаційні технології у судочинстві : матер. всеукр. наук.-практ. конф., яка проводиться в рамках тижня цивільного процесу (Одеса, 18 квіт. 2017 р.) / за заг. ред. д.ю.н., проф. Н. Ю. Голубєвої. – Одеса : Фенікс, 2017. – С. 25-28.
Keywords: права людини; цивільне судочиство; відеоконференція; судове засідання; дистанційне провадження; учасники справи