Інформаційно-аналітична система вибору візуального контенту : магістерська робота - Пучков Владислав Олександрович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота магістранта 2-го курсу за спеціальністю 124 "Системний аналіз", освітня програма «Аналіз та безпека даних». Метою роботи є дослідження глибокого навчання на основі власної бібліотеки знань. Об’єктом дослідження є машинний зір та глибоке навчання. Предметом дослідження є алгоритм розпізнавання візуальної інформації, а також створення власної моделі знань. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз чинних систем вибору візуального контенту, визначено їхні переваги та недоліки. На основі цього аналізу розроблено власну інформаційно-аналітичну систему, яка враховує основні вимоги та потреби користувачів у виборі візуального контенту. Запропонована система може бути використана для ефективного аналізу та вибору візуального контенту в різних областях, таких як медіа, маркетинг, архітектура та інші. The qualification work of the 2nd year master's student for the second (master's) level of higher education in the specialty 124 «System Analysis», educational program «Data analysis and security». The purpose of the work is the research of deep learning based on the own library of knowledge. The object of research is machine vision and deep learning. The subject of the research is the algorithm for recognizing visual information, as well as the creation of one's own knowledge model. In the qualification work, an analysis of current visual content selection systems was carried out, their advantages and disadvantages were determined. Based on this analysis, an own information and analytical system was developed, which considers the basic requirements and needs of users in choosing visual content. The proposed system can be used for effective analysis and selection of visual content in various fields such as media, marketing, architecture and others.
Пучков В. О. Інформаційно-аналітична система вибору візуального контенту : магістерська робота / В. О. Пучков. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 44 с.
Keywords: ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНА СИСТЕМА; ВІЗУАЛЬНИЙ КОНТЕНТ; АНАЛІЗ; МАШИННЕ НАВЧАННЯ; ГЛИБОКЕ НАВЧАННЯ; INFORMATION-ANALYTICAL SYSTEM; VISUAL CONTENT; ANALYSIS; DEEP LEARNING; MACHINE LEARNING