Окремі аспекти правової охорони водних ресурсів - Ворожко, Анастасія Леонідівна (Одеса: Гельветика, 2019)
Проаналізовано та розглянуто законодавчу базу охорони вод та регулювання водокористування в Україні. Зазначено, що забезпечення населенням якісною питною водою є комплексною проблемою, яка включає ряд факторів соціо-еколого-економічного водопостачання, територіального і нормативно-правового характеру.
Ворожко А. Л. Окремі аспекти правової охорони водних ресурсів / А. Л. Ворожко // Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного Права: збірник матеріалів Університетської інтернет-конференції «Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного права»: матер. конференції (м. Одеса, 24 травня 2019 року) / відп. ред. д.ю.н., доц. Т.Є. Харитонова, к.ю.н., доц. Є.О. Платонова, к.ю.н., доц. Л.А. Канівець, к.ю.н., доц. К.М. Караханян. – Одеса: Гельветика, 2019. – С. 49-51.
Keywords: правова охорона вод; право на безпечне навколишнє середовище; нераціональне використання водних ресурсів; юридична відповідальність; дефіцит ресурсів; забруднення води