Судова експертиза як структурний компонент тактичних операцій - Стародубов, Олександр; Starodubov, Oleksandr (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
В тезах досліджено судову експертизу як системоутворюючий компонент тактичних операцій. Проаналізовано її інформаційна, прогностична та оціночна функції як основа криміналістичного моделювання. Визначено тактику використання висновків для планування допиту, обшуку та інтеграції з іншими слідчими (розшуковими) діями, забезпечуючи стійкість доказів. This abstract examines forensic examination as a system-forming component of tactical operations. Its informational, prognostic, and evaluative functions are analyzed as the basis for criminalistic modeling. The tactics for utilizing the expert conclusions are determined for planning interrogation, search, and integration with other investigative (search) actions, thereby ensuring the stability of evidence.
Forensic examination as a structural component of tactical operations
Стародубов О. Судова експертиза як структурний компонент тактичних операцій / О. Стародубов // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 238-242. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31224
Keywords: судова експертиза; тактичні операції; криміналістичне моделювання; злочин; компонент; forensic examination; tactical operations; criminalistic modeling; crime; component