История возникновения и эволюция этимологии термина "адвокат" - Сенопальникова, М. С. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті досліджується дефініція поняття "адвокат" під кутом зору впливу процесів інтеграції. Розкрито змістовне навантаження та структуру поняття "адвокат" та висвітлено історія виникнення і єволюція етимології терміну "адвокат".
Сенопальникова М. С. История возникновения и эволюция этимологии термина "адвокат" / М. С. Сенопальникова // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 164-166.
Keywords: адвокат; адвокатська діяльність; статус адвоката; термін "адвокат"; захисник