Сучасні цифрові технології у фізичному вихованні: теорія, практика та перспективи - Барсукова, Т. О.; Барсукова, Тетяна Олександрівна; Barsukova, Tetiana O.; Форостян, О. І.; Форостян, Ольга Іванівна; Forostian, O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Актуальність використання інформаційно-комунікаційних технологій у галузі фізичного виховання обумовлена соціальною та практичною потребою у підвищенні якості здоров’язберігаючих технологій. Сучасний педагог має активно і з високою ефективністю використовувати всі наявні ресурси та послуги мережі Інтернет, а весь освітній процес має відображатися в інформаційному середовищі. Постійна робота з підготовки занять із використанням ІКТ відкриває і нові можливості для творчого зростання та професійного розвитку самих педагогів. У результаті використання ІКТ на заняттях з фізичного виховання – виграють обидві сторони: і педагоги і здобувач освіти, так як ці технології здійснюють один із найбільш перспективних напрямків, що дозволяє підвищити ефективність фізкультурно-оздоровчої діяльності – особистої зацікавленості кожного здобувача в укріпленні свого здоров’я. А це допомагає у вирішенні ще одного завдання – підвищити інтерес до здорового способу життя.
Барсукова Т. О., Форостян О. І. Сучасні цифрові технології у фізичному вихованні: теорія, практика та перспективи. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 619-622 . URL: https://doi.org/10.32837/11300.33050
Keywords: фізичне виховання; цифрові технології; освітній процес; фізична підготовка; контроль; тестування; моніторинг стану здоров’я; рухова активність; здоровий спосіб життя; мультимедійні технології; multimedia technologies; physical culture; physical education; digital technologies; distance learning; educational process; physical trainin