Вторинна семіотична система цінності "гроші" у фраземіці (на матеріалі одно- та різносистемних мов - Краснобаєва-Чорна, Ж. В.; Krasnobaieva-Chorna, Zhanna; Краснобаєва-Чорна, Жанна Володимирівна (ВД "Гельветика", 2017)
Статтю присвячено актуальним питанням аксіофраземної прагматики. Визначено специфіку системи кодів культури цінності «гроші» як основного складника фраземного рівня ціннісної картини світу. У ціннісний картині світу поняття «добре» й «погано» імплікують існування одне одного й формують навколо себе семантичний простір, репрезентований у статті фраземами на позначення наявності або відсутності грошей.

The article is devoted to topical issues of axiophraseme pragmatics. The specificity of the system of culture codes of «money» -values as the main component of the phraseme level of axiological -world’s image is defined. In the axiological -world’s image the concepts of “good” and “bad” imply the presence of each other and form a semantic space around, represented in the article by phrasemes denoting thepresence or absence of money.
Краснобаєва-Чорна Ж. В. Вторинна семіотична система цінності "гроші" у фраземіці (на матеріалі одно- та різносистемних мов) / Ж. В. Краснобаєва-Чорна // Одеський лінгвістичний вісник– 2017. – Вип. 10. – Т. 2. – С. 83-87.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фразема; цінність; аксіофраземна прагматика; оцінка; ціннісна картина світу; phraseme; axiophraseme pragmatics; evaluation; axiological world s image