Психологія особистості - Курова, Анастасія Володимирівна (Одеса : Фенікс, 2019)
Знання про особистість та її структуру, а також про основні психологічні підходи до розуміння особистості розглядаються як невід’ємний компонент загальної та професійної культури фахівця будь-якого профілю (психолога, соціолога, політолога тощо). Навчальна дисципліна «Психологія особистості» надає можливість студентам не тільки оволодіти системою психологічних знань, а й забезпечує формування на цій основі професійно-психологічних вмінь, що є одним з важливих елементів у професійній підготовці та майбутній діяльності спеціаліста в соціальних службах, у сфері освіти або у силових правоохоронних органах. Умовами ефективної діяльності майбутнього фахівця є знання про окремі психічні якості в цілісному понятті «особистість», шляхи їх ефективного застосування в своїй практичній діяльності, що дозволяє вирішити питання в аналізі різного роду психологічних ситуацій, правильно обрати стратегії поведінки та впливу на особистість.
навчально-методичний посібник (для студентів факультету психології, політології та соціології НУ «ОЮА»)
Курова А.В. Психологія особистості: навчально-методичний посібник (для студентів факультету психології, політології та соціології НУ «ОЮА») / А.В. Курова – Одеса: Фенікс, 2019. – 42 с. DOI 10.32837/11300.14363
Keywords: психологія особистості; особистість; аналізі психологічних ситуацій; стратегії поведінки та впливу на особистість; процедури особистісного самопізнання