Особливості правового регулювання іпотечного кредитування під заставу землі - Сидор, В. Д.; Sydor, V. D. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Стаття присвячена дослідженню правових аспектів іпотечного кредитування під заставу земельних ділянок, а також ефективності організаційно-правового механізму забезпечення іпотеки землі. Доводиться необхідність прийняття спеціального закону «Про заставу (іпотеку) земельних ділянок», який визначить прозорий та ефективний механізм застави землі. Встановлено, що земельна застава буде ефективною лише за належного рівня розвиненості ринку земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Сидор В. Д. Особливості правового регулювання іпотечного кредитування під заставу землі / В. Д. Сидор // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 176-181.
Keywords: земельна нерухомість; кредитування; земельна власність; права на землю; Державний земельний банк; земельні відносини; іпотека; земельна ділянка; земельная недвижимость; кредитование; земельная собственность; права на землю; Государственный земельный банк; земельные отношения; ипотека; земельный участок; land property; credit; land ownership; land rights; state land bank; land relations; mortgage; land plot