Когнітивна природа метафоричних перетворень в англомовних художніх текстах - Купчишина, Ю. А.; Купчишина, Юлія Анатоліївна; Kupchyshyna, Yu. A .; Kupchyshyna, Yulia (Одеса, 2017)
Дослідження спрямоване на виявлення когнітивної природи словесного очудненого образу. У статті запропоновано методику виведення метафоричних перетворень, вилучених за допомогою операцій і процедур формування нових смислів. Особливу увагу приділено лінгвокогнітивним операціям конкретизації, спеціалізації та модифікації.

The article focuses on the revealing of cognitive nature of verbal estranged image, which causes a possible breakthrough in the conceptualization of the world. It outlines the mechanism offormation of metaphoric transformations. Linguistic and cognitive operations such as concretization, specialization and modification are defined as predominant in the creation of the estranged images, because they are aimed at the transformation of the conventional conceptual metaphor, which leads to the emergence of novel senses
Купчишина Ю. А. Когнітивна природа метафоричних перетворень в англомовних художніх текстах / Ю. А. Купчишина // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 121-125.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; словесний очуднений образ; концепт; концептуальна метафора; лінгвокогнітивні механізми; verbal estranged image; concept; conceptual metaphor; linguistic and cognitive mechanisms