ПостНПУ реформи та демократія - Береза, А. В. (Одеса, 2014)
Розглянуто концепції «об’єднаного уряду» та «цілісного уряду», взяті за основу в ході здійснення сучасних адміністративних реформ на Заході. Обґрунтовано, що вони стали не лише відповіддю на невдачі Нового публічного управління, а відображенням переходу від моделі демократії входу до моделі демократії виходу.

The conceptions of «joined-up government» and «whole-of-government», which are the base for modern administration reform in the West, are considered. Author states, that they are not only the answers on the failures of the New public management (NPM), but also demonstrate the transition from input to output democracy.
Береза А. В. ПостНПУ реформи та демократія / А. В. Береза // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 43-50.
Keywords: об’єднаний уряд; цілісний уряд; адміністративні реформи; Нове публічне управління; демократія входу; демократія виходу; країни Заходу; делегування функцій; joined-up government; whole-of-government; administration reform; New public management; input democracy; output democracy; Western states; delegation of functions; объединенное правительство; целостное правительство; административные реформы; Новое публичное управление; демократия входа; демократия выхода; государства Запада; делегирование функций