Міська правова система як відображення цілісності міського права (на прикладі деяких українських міст) - Оборотов, Ю. М.; Завальнюк, В. В.; Мельничук, О. С.; Горобець, К. В.; Хижняк, Ю. В.; Оборотов, Ю. Н.; Горобец, К. В.; Oborotov, Yu. M.; Zavalniuk, V. V.; Melnychuk, O. S.; Gorobets, K. V.; Khyzhniak, Yu. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті розглядається проблема цілісності міського права крізь призму формуван- ня міської правової системи. Міська правова система — це зумовлена особливос- тями та закономірностями розвитку конкретного міста ціннісно-нормативна цілісність юридичних феноменів та процесів, які інституціоналізуються у правовому житті городян і використовуються жителями міста та муніципаль- ними органами для досягнення приватних і публічних цілей та забезпечення сталого розвитку міської системи. Показано, що правова система міста Києва формується під значним впливом виконання цим містом столичних функцій, що зумовило специфіку розвитку нормативних засад його правової системи. Специфіка міського права сучасного Львова багато в чому формується під впливом культурного фактора. Етнонаціональна політика є одним із пріоритет- них напрямів розвитку міського права Одеси. Вона знаходить своє вираження на рівні нормативних, індивідуальних, програмних та декларативних актів.
Оборотов Ю. М., Завальнюк В. В., Мельничук О. С., Горобець К. В., Хижняк Ю. В. Міська правова система як відображення цілісності міського права (на прикладі деяких українських міст) / Ю. М. Оборотов, В. В. Завальнюк, О. С. Мельничук, К. В. Горобець, Ю. В. Хижняк // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 17 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – C. 25-69.
Keywords: системний підхід; правова система; правова система міста; міська правова система; правова система Києва; правова система Львова; правова система Одеси; системный подход; правовая система; правовая система города; городская правовая система; правовая система Киева; правовая система Львова; правовая система Одессы; system approach; legal system; legal system of the city; urban legal system; legal system of Kyiv; legal system of Lviv; legal system of Odesa