Зарубіжний досвід досудового врегулювання адміністративних спорів - Боженко, Н. В.; Боженко, Н. В.; Bozhenko, N. V. (Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017)
У статті проаналізовано особливості нормативно-правового регулювання інституту медіації, як сучасного методу досудового врегулювання адміністративних спорів, з огляду на позитивний зарубіжний досвід США та Франції, з урахуванням особливостей їх правових систем. Визначено форми його організації та окреслено перспективи імплементації процедури медіації в Україні.

Зарубежный опыт досудебного урегулирования административных споров. В статье проанализированы особенности нормативно-правового регулирования института медиации, как современного метода досудебного урегулирования административных споров, учитывая позитивный зарубежный опыт США и Франции, с учетом особенностей их правовых систем. Определены формы его организации и очерчены перспективы имплементации процедуры медиации в Украине.

Foreign experience of pre-trial settlement of administrative disputes. The article analyzes the peculiarities of the regulatory legal regulation of the mediation institute as a modern method of pre-trial settlement of administrative disputes, taking into account the positive foreign experience of the USA and France, taking into account the peculiarities of their legal systems. The forms of its organization are determined and the prospects of introduction of the procedure of medical care in Ukraine are outlined.
Боженко Н. В. Зарубіжний досвід досудового врегулювання адміністративних спорів / Н. В. Боженко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) [та ін.]. – Одеса : Видавничий дім "Гельветика", 2017. – Вип. 78. – С. 14-19.
Keywords: медіація; медіатор; правовий конфлікт; альтернативні методи; перспективи впровадження; медиация; медиатор; правовой конфликт; альтернативные методы; перспективы внедрения; mediation; mediator; legal conflict; alternative methods; prospects of implementation