Актуальні питання підготовки порівняльного матеріалу для проведення судової почеркознавчої експертизи - Дробишева, Олена; Drobysheva, Olena; Мацюк, Оксана; Matsiuk, Oksana; Іванська, Ірина; Ivanska, Iryna (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
У тезах розглянуті питання підготовки якісного порівняльного матеріалу для проведення судової почеркознавчої експертизи як одного з інструментів протидії організованій злочинності. Розкрито вимоги до зразків та їх роль у формуванні обʼєктивного та обґрунтованого висновку, що забезпечує ефективність кримінального провадження. The abstract address the issues of preparing high-quality comparative material for conducting forensic handwriting examination as one of the tools for combating organized crime. The requirements for samples and their role in forming an objective and well-grounded expert conclusion, which ensures the effectiveness of criminal proceedings, are outlined.
Current issues in preparing comparative material for forensic handwriting examination
Дробишева О. Актуальні питання підготовки порівняльного матеріалу для проведення судової почеркознавчої експертизи / О. Дробишева, І. Іванська, О. Мацюк // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 65-69. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31294
Keywords: судова почеркознавча експертиза; порівняльний матеріал; вільні зразки почерку та підпису; forensic handwriting examination; comparative material; free handwriting and signature samples