Апеляційний перегляд судових рішень в цивільному процесі у світлі стандартів справедливого суду - Іліопол, Інна Михайлівна; Іліопол, І. М.; Iliopol, Inna M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Право на апеляційний перегляд справи у цивільному процесі є одним із ключових інструментів забезпечення права на справедливий суд. Воно не лише забезпечує можливість виправлення судових помилок, а й виступає гарантією ефективного доступу до правосуддя. Хоча міжнародні стандарти не зобов’язують держави створювати апеляційні інстанції, їх існування автоматично актуалізує необхідність дотримання процесуальних гарантій, закріплених у ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.
Іліопол І. М. Апеляційний перегляд судових рішень в цивільному процесі у світлі стандартів справедливого суду. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 177-179. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33027
Keywords: цивільний процес; перегляд судових рішень в апеляційному порядку; апеляційне провадження; апеляція; право на справедливий суд; доступність правосуддя; справедливий суд; розумні строки; належний і безсторонній суд; суд; встановлений законом; принцип публічності; право на апеляційний перегляд справи; civil procedure; review of court decisions on appeal; appeal proceedings; appeal; right to a fair trial; accessibility of justice; fair trial; reasonable time limits; proper and impartial court; court established by law; principle of publicity; right to appeal