Генетична спорідненість українських і французьких превербів та специфікація їхніх функцій - Якубовська, Н. О.; Якубовська, Наталія Олексіївна; Yakubovska, N. O. (Одеса, 2016)
Стаття присвячена зіставному дослідженню явища превербації в слов’янських і романських мовах. У роботі аналізується спільне індоєвропейське підґрунтя формування препозитивної дієслівної морфеми, еволюція її функціонування та спеціалізація значень превербів в українській та французькій мовах.

The article is devoted to the contrastive study of preverbation in the Slavic and Romance languages. The investigation examines the common Indo-European ground for the prepositional verbal morpheme formation, the evolution of its functioning, as well as the specialization of preverb meanings in Ukrainian and French.
Якубовська, Н. О. Генетична спорідненість українських і французьких превербів та специфікація їхніх функцій / Н. О. Якубовська // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 7. - С. 246-250.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; преверб; префікс; релятор; прийменник; депревербація; preverb; prefix; relator; preposition; depreverbation