До питання про забезпечення автентичності перекладів міжнародних морських конвенцій в Україні - Жорник, І. В.; Жорник, И. В.; Zhornik, I. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
Стаття присвячена розгляду проблем забезпечення автентичності перекладів міжнародних морських конвенцій в Україні. Автор розглядає існуючі недосконалості перекладів міжнародних угод, згоду на обов'язковість яких для України надано Верховною Радою. Автор доходить висновку про те, що є доцільним передбачити або в Законі України, або в підзаконному акті норми, якими буде врегульований процес перекладу міжнародних угод більш детально, ніж це є сьогодні, визначити строки перекладу та оприлюднення; запровадити в Міністерстві закордонних справ та Міністерстві юстиції України спеціальні підрозділи, що мають займатися відповідними перекладами та нести відповідальність за їх правильність.
Жорник І. В. До питання про забезпечення автентичності перекладів міжнародних морських конвенцій в Україні / І. В. Жорник // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 504-510.
Keywords: морське право; автентичність перекладів; морські конвенції; оприлюднення; морское право; аутентичность переводов; морские конвенции; обнародование; maritime law; authenticity of translations; sea convention; disclosure