"Закон Савченко": проблеми ретроактивного застосування у контексті практики Європейського суду з прав людини - Задоя, К. П. (Одеса, 2016)
В статті вивчаються питання зворотньої дії в часі ч.5 ст. 72 КК України у редакції так званого "закону Савченко". Розкриваються проблеми ретроактивного застосування закону у контексті практики Європейського суду з прав людини.
Задоя К. П. "Закон Савченко": проблеми ретроактивного застосування у контексті практики Європейського суду з прав людини / К. П. Задоя // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 133-137.
Keywords: кримінальний закон; кримінально-правова політика; зворотна дія кримінального закону в часі; пом'якшення кримінальної відповідальності; зарахування попереднього ув'язнення; ЄСПЛ