Законодавче закріплення та функціонування інституту референдуму : свтіовий досвід - Милосердна, Ірина Михайлівна (Одеса, 2014)
Стаття присвячена проблемі законодавчого закріплення інституту референдуму, як форми безпосередньої демократії. Приділяється увага дослідженню особливостей проведення референдумів в країнах Європейського Союзу та Азії.

The article is sanctified to the problem of the legislative fixin g o f institute of referendum, as forms of direct democracy. Paid attention to research of features of realization of referendum in the countries of European Union and Asia.
Милосердна І. М. Законодавче закріплення та функціонування інституту референдуму : світовий досвід / І. М. Милосердна // Актуальні проблеми політики : зб. наук. праць / НУ "ОЮА" ; Південноукр. центр гендерних досліджень; / Голов. ред. доктор юридичних наук, професор, академік НАПрН України, академік АПН України С. В. Ківалов. – Одеса, 2014. – Вип. 51. – С. 185-195.
Keywords: інститут референдуму; безпосередня демократія; Європейський Союз; країни Азії; особливості проведення референдумів; законодавче закріплення референдуму; институт референдума; непосредственная демократия; Европейский Союз; страны Азии; особенности проведения референдума; законодательное закрепление референдума; institute of referendum; direct democracy; European Union; Asian countries; features of realization of referendum; legislative fixing of referendum