Проблеми нормативного визначення категорій "обвинувачення" та "державне обвинувачення" - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2012)
Стаття присвячена дослідженню категорій "обвинувачення" та "державне обвинувачення" у контексті нового КПК України. Розглянуто співвідношення категорій "обвинувачення" та "кримінальне переслідування"; додатково обгрунтовано, що обвинувачення у процесуальному розумінні є формою кримінального переслідування.

Статья посвящена исследованию категорий " обвинения" и " государственное обвинение " в контексте нового УПК Украины . Рассмотрено соотношение категорий " обвинения" и " уголовное преследование " ; дополнительно обосновано, что обвинение в процессуальном смысле является формой уголовного преследования.

This article covers study of categories «incrimination» and «prosecution on behalf of a state» in the context of new Code of criminal proceedings of Ukraine. Correlation of categories «incrimination» and «criminal prosecution» has been considered, additionally it was grounded that, incrimination in the terms of legal procedure is a form of criminal prosecution.
Гловюк І. В. Проблеми нормативного визначення категорій "обвинувачення" та "державне обвинувачення" / І. В. Гловюк // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю .П. Аленін [та ін.] ;МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 67. – С. 557-563.
Keywords: обвинувачення; державне обвинувачення; підтримка державного обвинувачення; обвинение; государственное обвинение; поддержка государственного обвинения; уголовное преследование; кримінальне переслідування; incrimination; prosecution on behalf of a state; support of prosecution on behalf of a state; criminal prosecution