Зміст поняття "охорона громадського порядку" - Загуменна, Ю. О. (Одеса: Фенікс, 2012)
Стаття присвячена дослідженню поняття та сутності терміна "охорона громадського порядку". Зазначено, що охорона громадського порядку призначена передусім забезпечити попередження порушень, створення обстановки, в якій діями або бездіяльністю окремих осіб не створювалися б перешкоди для здійснення громадянами своїх суб'єктивних прав, для виконання ними обов'язків, що встановлені у законі, для задоволення їх інтересів, потреб; забезпечити необхідні умови для спокійної праці та відпочинку громадян.
Загуменна Ю. О. Зміст поняття "охорона громадського порядку" / Ю. О. Загуменна // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.20-21.
Keywords: громадський порядок; суспільні відносини; права людини; охорона громадського порядку; державні органи; правоохоронні органи