Порівняльна психологія та зоопсихологія : методичні рекомендації для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Національного університету «Одеська юридична академія» - Геращенко, О. С.; Ташматов, В. А.; Геращенко, Олександр Сергійович; Ташматов, Вячеслав Абдуллайович (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Навчально-методичні рекомендації з курсу «Порівняльна психологія та зоопсихологія» розроблено відповідно до навчального плану і складаються з навчальної програми курсу, методичних рекомендацій із проведення практичних занять, підготовки до заліку, завдань для самостійної роботи, списку рекомендованої літератури. Дисципліна «Порівняльна психологія та зоопсихологія» ознайомить здобувачів вищої освіти з основними підходами, теоретичними концепціями, щодо порівняння поведінки людей і тварин, сутності і структури психофізіологічних проявів у природних умовах та в умовах штучно створеної реальності. Вивчення дисципліни допоможе отримати практичні уміння з метою ефективного їх застосування в практичній діяльності, що сприяє формуванню професійної самосвідомості щодо використання специфічних психологічних знань у майбутній професії. Матеріали призначені для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Національного університету «Одеська юридична академія».
Ташматов В. А., Геращенко О. С. Порівняльна психологія та зоопсихологія : методичні рекомендації для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Національного університету «Одеська юридична академія». Одеса, 2026. 34 с. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33472
Keywords: порівняльна психологія; зоопсихологія; поведінка тварин; розвиток психіки; етологія.; comparative psychology; zoopsychology; animal behavior; mental development; ethology