Сучасне кримінальне законодавство України і зарубіжних країн щодо відповідальності за примушування до шлюбу - Політова, Анна Сергіївна; Політова, А. С.; Politova, Anna S.; Біленко, Павло Станіславович; Біленко, П. С.; Bilenko, Pavlo S. (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
Стаття присвячена порівнянню норм українського та зарубіжного законодавства щодо відповідальності за примушування до шлюбу. Проведено аналіз кримінального законодавства Республіки Таджикистан, Киргизької Республіки, Азербайджанської Республіки, Турецької Республіки, Французької Республіки, Французької Республіки, Королівства Нідерландів, Швеції, Китайської Народної Республіки та запропоновано шляхи удосконалення ст. 151-2 КК України.

This article is concerning on comparison of Ukrainian and foreign legislative norms on responsibility for forced marriage. An analysis of criminal legislation of Tajikistan, Kyrgyziya, Azerbaijan, Turkey, France, Sweden, China has been made. Ways of improvement of Art. 151-2 of Criminal Code of Ukraine have been suggested.
Політова А. С. Сучасне кримінальне законодавство України і зарубіжних країн щодо відповідальності за примушування до шлюбу / А. С. Політова, П. С. Біленко // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С.
Keywords: кримінальний закон; кримінальна відповідальність; покарання; примушування до шлюбу; the criminal law; criminal liability; punishment; responsibility for forced marriage; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE