Адміністративно-правове регулювання діяльності з посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном - Денисова, Ганна Олександрівна (My University, 2016)
У дисертації наведено теоретичне узагальнення і нове вирішення наукової проблеми, пов’язаної з недосконалістю адміністративно-правового регулювання посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном. Дисертація є науковим дослідженням адміністративно-правового регулювання діяльності з посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном, компетенції органів державного регулювання у цій сфері, особливостей ліцензійного контролю, а також розроблення пропозицій щодо удосконалення досліджуваного законодавства. Проаналізовано стан розвитку сучасної наукової думки щодо сутності адміністративних послуг та ліцензування. Сформульовано та обґрунтовано поняття діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном та механізму адміністративно-правового регулювання посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Запропоновано систему принципів діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Запропоновано додаткові критерії зарахування діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном до ліцензованого виду діяльності. Досліджено структуру адміністративної процедури з видачі ліцензії. Доведено необхідність прийняття окремого закону (Закон України «Про посередництво у працевлаштуванні за кордоном»), що має визначити основні принципи регулювання суспільних відносин у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном. Окрему увагу приділено висвітленню проблем державного контролю у сфері посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном та надано пропозиції щодо можливих шляхів їх вирішення. У результаті здійснення теоретичних узагальнень та на основі аналізу нормативно-правових актів, що стосуються питань регулювання діяльності з посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном, сформульовано ряд висновків, пропозицій та рекомендацій, спрямованих на удосконалення системи регулювання діяльності з посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном та розвиток ефективного державного управління у цій галузі.

В диссертации приведены теоретическое обобщение и новое решение научной проблемы, связанной с несовершенством административно-правового регулирования посредничества в трудоустройстве моряков за границей. Диссертация является научным исследованием административно-правового регулирования деятельности по посредничеству в трудоустройстве моряков за границей, компетенции органов государственного регулирования в данной сфере, особенностей лицензионного контроля, а также разработки предложений по совершенствованию исследуемого законодательства. Проанализировано состояние развития современной научной мысли о сущности административных услуг и лицензирования. Сформулировано и обосновано понятие деятельности по посредничеству в трудоустройстве за границей и механизм административно-правового регулирования посредничества в трудоустройстве за границей. Предложена система принципов деятельности по посредничеству в трудоустройстве за границей. Обоснованы дополнительные критерии отнесения деятельности по посредничеству в трудоустройстве за границей к лицензируемым видам деятельности. Исследована структура административной процедуры по выдаче лицензии. Доказана необходимость принятия отдельного закона (Закон Украины «О посредничестве в трудоустройстве за границей»), который определит основные принципы регулирования общественных отношений в сфере посредничества в трудоустройстве за рубежом. Особое внимание уделено освещению проблем государственного контроля в сфере посредничества в трудоустройстве моряков за границей и даны предложения относительно возможных путей их решения. В результате осуществленных теоретических обобщений и на основании анализа нормативно-правовых актов, касающихся вопросов регулирования деятельности по посредничеству в трудоустройстве моряков за границей, сформулирован ряд выводов, предложений и рекомендаций, направленных на совершенствование системы регулирования деятельности по посредничеству в трудоустройстве за границей и развитие эффективного государственного управления в этой сфере.
дис. ... к.ю.н. : 12.00.07
Денисова Г.М. Адміністративно-правове регулювання діяльності з посередництва у працевлаштуванні моряків за кордоном : дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / Денисова Ганна Олександрівна. – Одеса, 2016. – 200 с.
Keywords: посередництво у працевлаштуванні за кордоном; моряк; адміністративно-правове регулювання; механізм адміністративно-правового регулювання посередництва у працевлаштуванні за кордоном; адміністративна відповідальність суб’єктів господарювання; контроль за діяльністю органу ліцензування; посредничество в трудоустройстве за границей; моряк; административно-правовое регулирование; механизм административно-правового регулирования посредничества в трудоустройстве за границей; административная ответственность субъектов хозяйствования; контроль за деятельностью органов лицензирования; mediation in employment abroad; seafarer; administrative and legal regulation; the mechanism of administrative and legal regulation of mediation in employment abroad; administrative responsibility of the business entities; control over activities of the licensing authority