Проблеми державної влади та прав людини в правових концепціях України XVIII століття - Кормич, Анатолій Іванович; Кормич, Анатолий Иванович; Kormich, Anatoly I. (Одеса : Фенікс, 2014)
В статті аналізуються правові погляди на державу і її взаємини з людиною видатних діячів української науки і політики ХVІІІ століття. Розглянуто співвідношення державної влади та прав людини в їх концепціях.

The article provides the analyses of legal views of the most famous Ukrainian scientists and politicians of 18th century towards the State and its interaction with an individual. Besides, their conceptions of the correlation between the State Power and the human rights are reviewed.

В статье анализируются правовые взгляды на государство и его взаимодействие с человеком выдающихся деятелей украинской науки и политики ХVIII века. Рассмотрено соотношение государственной власти и прав человека в их концепциях.
Кормич А. І. Проблеми державної влади та прав людини в правових концепціях України XVIII століття / А. І. Кормич // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 350-356.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; державна влада; права людини; держава; правові погляди видатних діячів; українська наука; государственная власть; права человека; государство; правовые взгляды выдающихся деятелей; украинская наука; state power; human Rights; state; legal views of prominent figures; Ukrainian science