Криза ліберально-демократичних конституційних режимів: аналіз причин і способів урегулювання - Васильченко, Оксана Петрівна; Васильченко, О. П.; Васильченко, Оксана Петровна; Vasylchenko, Oksana P. (Одеса : Гельветика, 2017)
Статтю присвячено висвітленню особливостей конституційного принципу рівності прав людини як основи демократичних режимів, викликів та загроз, які постали перед демократичними суспільствами сьогодні, а також способів протидії їм.

Статья посвящена рассмотрению особенностей конституционного принципа равенства прав человека как основы демократических режимов, вызовов и угроз, стоящих перед демократическими обществами сегодня, а также способов противодействия им.

The article is devoted to highlighting features of the constitutional principle of equality of human rights as the basis of democratic regimes, the challenges and threats democratic societies are facing today, and ways to counter them.
Васильченко О. П. Криза ліберально-демократичних конституційних режимів: аналіз причин і способів урегулювання / О. П. Васильченко // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 19 / голов. ред. Ю. В. Цуркан-Сайфуліна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Гельветика, 2017. – C. 70-76.
Keywords: рівність; закон; правова держава; конституція; демократичний режим; демократія; загроза; популізм; демократичне конституціотворення; равенство; закон; правовое государство; конституция; демократический режим; демократия; угроза; популизм; демократическое конституциосоздание; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE::Public law::Constitutional law