Сучасні аспекти дослідження мови Тараса Шевченка - Єрмоленко, С. Я.; Ермоленко, С. Я.; Yermolenko, S. Y. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті йдеться про аспекти вивчення мови Шевченка: структурно-типологічний, нормативно-історичний, мовно-естетичний, лінгвокогнітивний. Висловлюється думка про ієрархічну систему Шевченкового тексту. Запропоновано інтерпретацію цього тексту через виявлення концептів-мотивів, які уможливлюють відповідь на глобальне питання: чому Шевченка вважають творцем української літературної мови.
Єрмоленко С. Я. Сучасні аспекти дослідження мови Тараса Шевченка / С. Я. Єрмоленко // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 57-67.
Keywords: Шевченко Т. Г.; мова творів; літературний стандарт; розмова; концепт-мотив; язык произведений; литературный стандарт; разговорная речь (общение); концепт-мотив; Shevchenko; langugage of written works; literary standard; conversation; concept; motif