СМАРТ-країна: освіта - Діденко, Л. В.; Диденко, Л. В.; Didenko, L. V.; Кондрашова-Діденко, В. І.; Кондрашова-Диденко, В. И.; Kondrashova-Didenko, V. I. (My University, 2016)
У статті розглядається поняття «СМАРТ-освіта» як одна з відповідей на глобальні виклики та внутрішньокраїнові потреби. Вона постає новою формою освіти на завершальному етапі розвитку індустріального типу країни й усіх її складових – економіки, політики, охорони здоров’я, юриспруденції тощо. Головною метою означеної освіти є формування СМАРТ-людини загалом і підготовка СМАРТ-Актора зокрема, які потрібні для становлення й розвитку країни у формі СМАРТ, а також для процвітання народу країни. СМАРТ-країна – секторно сформований феномен, що базований на моральнісно-інтелектуальних засадах. СМАРТ-країна неможлива без головних елементів – Акторів. СМАРТ-освіта постає сутнісно новим утворенням, що поєднує характеристики термінів «СМАРТ» і «освіта». Характеристиками СМАРТ-освіти є інтелектуальність, чеснотність, мудрість, фронесис.

В статье рассматривается понятие «СМАРТ-образование» как один из ответов на глобальные вызовы и внутренние потребности страны. Оно является новой формой образования на завершающем этапе развития индустриального типа страны и всех ее составляющих – экономики, политики, здравоохранения, юриспруденции и др. Главной целью такого образования является формирование СМАРТ-человека в целом и СМАРТ-Актора в частности. Такие люди нужны для становления и развития страны в форме СМАРТ, а также для процветания народа страны. СМАРТ-страна – секторно сформированный феномен, который базируется на нравственно-интеллектуальных основаниях. СМАРТ-страна невозможна без главных элементов – Акторов. СМАРТ-образование является сущностно новым образованием, которое объединяет характеристики терминов «СМАРТ» и «образование». Характеристиками СМАРТ-образования являются интеллектуальность, добродетельность, мудрость, фронесис.

The article deals with SMART-education. Country in a SMART form is focused on intellectual factors. The SMART-country will be instrumental in development of the main structure element – SMART-human – through education. The purpose of this inquiry is to define the essence of SMART-education. We follow the procedures of analyzing, synthesing, hermeneutical, phenomenological, etc. Conclusions: 1) SMART-country is phenomenon based on intellect-and-morality; 2) SMART-country is impossible without Actors; 3) SMART-education can be understood through concepts “SMART” and “education”; 4) main features of SMART-education are intellectuality, virtue, wisdom, phronesis.
Діденко Л. В. СМАРТ-країна: освіта / Л. В. Діденко, В. І. Кондрашова-Діденко // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2016. - Вип. 11. - С. 34-37.
Keywords: СМАРТ-країна; освіта; СМАРТ; СМАРТ- освіта; СМАРТ-Актор; СМАРТ-страна; образование; СМАРТ; СМАРТ-образование; СМАРТ-Актор; SMART-country; education; SMART; SMART-education; SMART-Actor